Barbaresco

Filter:

Pris
Den højeste pris er 5.600,00 DKK Nulstil
kr.
kr.
Årgang
0 valgt Nulstil
Land
0 valgt Nulstil
Type
0 valgt Nulstil

79 produkter

BARBARESCO 1970 CAMERANO
Giordano 1986 Barbaresco
Barbaresco 1958
Barbaresco 1958
1.600,00 DKK
1952 Barbaresco
1952 Barbaresco
1.600,00 DKK
Barbaresco 1974 Duca
Gaja Barbaresco 1961
Barbaresco 1976 Punset
Barbaresco 1974
Barbaresco 1974
1.000,00 DKK
Rivetto Barbaresco 1990
Barbaresco 1988 Minuto
Barbaresco 1974 Palladino
Barbaresco 1974 A.Camerano
Barbaresco 1974 Giordano
Barbaresco 1964 Villadoria
Barbaresco Serraboella 2000
Pio Cesare Barbaresco 1976
Gaja Barbaresco 1967
Damilano Barbaresco 1958
Piazzo Barbaresco 1989
Piazzo Barbaresco 1989
Gaja 1958 Barbaresco
Bosca Barbaresco 1974
Vietti Barbaresco 1964
Pio Cesare Barbaresco 1964
Minuto Barbaresco 1965
Barbaresco 1985 Minuto
Barbaresco 2008 PIO CESARE
Barbaresco 2005 PIO CESARE
Barbaresco 2005 PIO CESARE

Barbaresco er en vin, der altid har stået i skyggen af sin mere berømte søskende, Barolo. Barbaresco er lavet på den samme druesort som Barolo, Nebbiolo druen, og deler derfor mange naturlige ligheder med sin storebror. Barbaresco er dog ikke blot en lille, mindre intens version af Barolo. Det er snarere en lettere vin med mindre struktur, men med mere elegance.

Barbaresco-regionen

Barbarescoregionen er kun halvt så stor som Barolo-regionen, og derfor er produktionen af Barbaresco også meget mindre. På trods af det mindre område er der stadig stor variation mellem producenterne. Der er flere Barbaresco’er, der kun har en enkelt vinmark, og som er blevet kendte navne i deres egen ret. I sidste ende er Barbaresco en vin, der har sin egen unikke tiltrækningskraft og bør værdsættes på sine egne meritter.

Barbaresco, der har sit navn fra byen nordøst for Alba, var en af de første kommuner i Italien, der fik DOC status, da den fik status i 1966. Den fik sit DOCG-certifikat i 1980.

Piemonte

Kommunen og landsbyerne barbaresco ligger i det nordvestlige Italien i området Piemonte. Piemonte er hjemstedet for Nebbiolo druen, som både Barbaresco og Barolo vinene bliver lavet på.

Udover Nebbiolodruen er mange af vinmarkerne plantet med barbera druen, som man primært lave rødvin på. Vinene lavet på Barbera er ofte mindre tanninpræget, og det er specielt i alba at druerne har sit hovedsæde.

Nebbiolo

Barbaresco-DOCG fremstilles af Nebbiolo-druer, som dyrkes omkring landsbyerne Barbaresco, Treivo og Neive. I mange år var den blot kendt i regionen og blev markedsført som Vino Nebbiolo eller tilsat Barolo vine.

Nebbiolo som druesort er til tider besværlig at arbejde med, men det har ikke afskrækket mange producenter fra Piemonte, som har mange vinstokke med denne fantastiske druesort.

Barbaresco vinproducenter

Det var først i 1950’erne, at seriøse producenter som Angelo Gaja og Bruno Giacosa viste, hvilket stort potentiale denne forrygende majestæt har. Siden da er anerkendelserne hovedsageligt blevet givet til disse producenters utrættelige indsats med at sætte Barbarescovine på verdenskortet.

Producenternes store anstrengelser har ligeledes fået priserne sendt mod stjernerne.

Gaja Barbaresco

Angelo Gaja er en af de mest respekterede vinproducenter i Piemonte, og han er også en af de mest berømte. Hans vine er nogle af de dyreste og mest samlerværdige i verden.

Gaja’s Barbaresco er lavet på druen Nebbiolo, der er dyrket på fire vinmarker i Barbarescozonen: Sorì San Lorenzo, Montestefano, Sori Tildin og Costa Russi. Alle disse fire marker ligger i den egentlige Barbaresco. Nebbiolo druen når sin fulde modenhed og helt usædvanlig ynde her takket være det ideelle klima og den ideelle jordbund.

Producenten Angelo Gaja har haft ry, der nærmest overgår nogen anden producent i de forskellige kommuner i Italien.

Barbaresco vin

Barbaresco vin er hovedsageligt til den mere elegante side end Barolo vine. Den er nærmest feminin i udtrykket, men opleves til tider som en kraftigere udgave af Barolo. Men som med alle regioner i Italien kan der være store forskelle mellem de forskellige kommuner og vinmarker, hvor mikroklimaer spiller en afgørende rolle for vinens anatomi. Vinen kan fremstå nærmest parfumeret, hvilket gør vinen til en helt uimodståelig drikkeoplevelse.

Barbaresco-Riserva

En Barbaresco-Riserva DOCG er en vin, der har lagret i mindst tre år, hvoraf mindst to år skal være på fad. En Barbaresco riserva kan tidligst frigives det femte år efter høsten

Barbaresco-Riserva DOCG skal lagres i mindst 48 måneder fra den 1. november i høståret. Som minimum skal 9 af månederne være på træfade.

Disse vine er i sine bedste år helt fantastisk, og den egentlige anerkendelse kan ofte tilskrives DOCG-regulativet, som har gjort at kvaliteten på vine fra området er af den store kvalitet.

Køb Barbaresco vine hos Bottles with History

Bottles with History er en online vin butik, der er eksperter i vintage vine fra blandt andet Piemonte regionen, hvor vi har Danmarks største udvalg af Barolo og Barbaresco vine fra alle tænkelige årgange.

Vi har helt eksklusivt nogle af de første vine, som producenten Angelo Gaja sendte på markedet. Vinene har dels levet mange år i kælderen, men nu er vinene i en perfekt drikkemoden alder.

Vi har desuden andre Barolo og Barbaresco huse såsom Giacomo Conterno, der regnes blandt den absolutte top i Piemonte.